Gaziantep’te Taziye Evinde Silahlı Saldırı: 2 Eczacı Ölü, 4 Yaralı

Gaziantep‘in Nizip ilçesinde bir taziye evinde meydana gelen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, dört kişi ise yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Sultan Abdülhamit Mahallesi’nde bulunan Mehmet Mert İliksoy Taziye Evi’nde gerçekleşti.
İçerik Başlıklarımız
Olayın Gelişimi
Taziyeye katılan akrabalar arasında bir arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yasin A., taziye evinden ayrıldı. Bir süre sonra pompalı tüfeğiyle geri dönen Yasin A., içeride rastgele ateş açtı. Saldırı sonucu Cuma Ayar (27) ve Şerif Sarıbayındır hayatını kaybederken, Muhsin Ayar, Hasan Ayar ve diğerleri de yaralandı.
Yaralıların Durumu
Olay sonrası yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nizip Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Cuma Ayar ve Şerif Sarıbayındır, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavisi devam ediyor.
Saldırganın Kaçışı ve Yakalanması
Yasin A., olayın ardından kaçarken polis ekipleri, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, detaylı inceleme yaparak tanıkların ifadelerini aldı.