Gazzeli Doktor Muhammed:’Çaresiz hissediyoruz, hiç bir şey yapamıyoruz’

Gazze Şeridi’ndeki en büyük hastane olan El Şifa’da acil durum uzmanı olarak çalışan Dr. Muhammed Guneym, hastanedeki tıbbi malzemelerin ve yakıtın tükenmek üzere olduğunu belirterek, “
“Bu ameliyat yapamamamız, hastalar için oksjien olmaması anlamına geliyor. Çok çaresiz hissediyoruz, hiç bir şey yapamıyoruz.”
dedi.
Guneym, hastanadeki bir çok görevli gibi, İsrail bombardımanının başladığı bir hafta öncesinden bu yana hastaneden ayrılamadığını söylüyor.
“Tüm çalışanların evlerine gidip, ailelerini görmeleri gerekiyor ama yardım için gelen insanların sayısı nedeniyle gidemiyorlar. Gelen her bir ambulansı kontrol edip, mahallelerinden gelip gelmediğine bakıyorlar”
Guneym, hastaneye gelen ölen ve yaralıların % 60’ının kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olduğunu belirtiyor.
Hastanedeki tıbbi malzemeler tükenmek üzere ve jeneratörleri çalıştıran yakıtın da bugün tükenmesi bekleniyor.
“Bu ameliyat yapamamamız, hastalar için oksijen olmaması anlamına geliyor. Çok çaresiz hissediyoruz, hiç bir şey yapamıyoruz.”
Tıp eğitimini İskoçya’nın Aberdeen kentinde alan Doktor Guneym, bunun dışında ömrünün tamamını Gazze’de geçirdiğini, ayrılmaya da niyeti olmadığını ifade ediyor.
KAYNAK: CNNTÜRK