112AcilFm Kamu ve Sağlık Çalışanlarına Özel Personel Sağlık Haberleri

Gece Vardiyasında Bıçaklanarak Öldürülen Hemşire İçin Yastalar !

Fransa’da tüm hastanelerde çarşamba günü öğle saatlerinde, bütün sağlık personeli iş bırakarak bir dakika saygı duruşunda bulunacak.

Fransa’nın Reims kentinde gece vardiyasında çalışan Carène Mezino adlı bir hemşirenin psikolojik sorunları olan bir saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ülkede geniş yankı uyandırdı.

Ülkedeki bütün hastanelerde çarşamba günü öğle saatlerinde, sağlık personeli iş bırakarak bir dakika saygı duruşunda bulunacak.

Başbakan Elisabeth Borne ve Sağlık Bakanı François Braun, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda saldırıyı şiddetle kınarken, kentteki üniversite araştırma hastanesinde öldürülen hemşirenin ailesi, yakınlarına ve ülkedeki tüm sağlık personeli için başsağlığı mesajı yayımladı.

Hemşirenin öldürüldüğü hastaneyi ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Sağlık Bakanı Braun, bir sağlık çalışanını yapılan saldırını “kabul edilemez” olduğunu ifade etti.

Saldırganın sicili kabarık
Reims savcısı Matthieu Bourrette, 37 yaşındaki hemşireyi öldüren ve bir hastane sekreterini yaralayan saldırganın gözaltına alındığını duyurdu.

Savcı, 59 yaşındaki ismi açıklanmayan bu kişinin ciddi psikolojik rahatsızlıkları olduğunu belirterek, Châlons-en-Champagne kentinde 2022 yılında yine önemli bir fiziksel saldırıda bulunduğunu ve cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle hakkında adli işlem yapılmadığını belirtti.

0 0 oylar
İçeriği Puanla
Abone Ol Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorumlar
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşünceleriniz Bizim İçin Önemli, lütfen yorum yazın..x

Reklam Engelleyici Algılandı!!!

Reklam engelleyici kullanıyorsanız kapatmalısınız..